31 december 2012

Nyårsträning

Nöjt skägg efter dagens träning, hon fick några hjärnsläpp med skallmarkeringar på rutan, mottagaren i budföringen och på Trollet, men sedan gick det bra om man bortser från sökandet efter folk utanför manegen som inte fanns.
 Trollet är också trött efter att ha flugit ur bilen då skägget trasslat in sig i hennes koppel, något yr i bollen sökte hon av hela ridhuset och tyckte det var ett jättefräckt ställe tills skägget vrålade på henne "ur vägen!" och sedan sprang rakt över henne. Men hon gjorde två väldigt fina kullerbyttor ska tilläggas. Efter denna uppvisning så visade Trollungen alla var man ska stå i rutan för att få 10 poäng utan att ens veta vad hon gjorde.

26 december 2012

Jul igen

Fördelen med den lilla vita kinesen är att hon till skillnad mot den svarta tyskan från Skåne a.k.a skägget har ett mycket lugnare tempo och självklart mindre storlek som gör att skadorna inte blir så stora. Detta hindrar dock inte henne från att vara lika busig och komma med konstiga idéer.

Julen är överstökad. Skägget lever och har inte ens fått lugnande trots detta så står granen kvar, kulorna är hela, belysningen är där den ska och tomten fick bara ett blött skägg och inga brutna lårbens halsar eller nacke. Sa jag att jag inte drogat skägget?

Däremot så har den lilla kinesdamen råkat ut för konstigheter. På julaftonskvällen satt vi alla i lugn och ro och småkikade på tv. När jag sedan slängde ett öga på granen så insåg jag att den lilla halmbocken hade rymt. Skägget låg på rygg på dynan och sov och föräldrarnas den gamla gårdvar försökte hypnotisera mig för att aldrig sluta klappa henne. Det fanns bara en skyldig, om nu inte någon tomtenisse hämtat den för att ha en egen nedbränning av julbocken.

Jag hävde mig över soffan för att se den lilla trollungen ligga och smaska på sitt nyslagna byte. "Fy, så där gör man inte" talade jag om med sträng röst. Skägget reagerade inte då hon inte är van vid de milda orden, gårdvaren krafsade mig på benet för att jag nu släppt fokus från henne och den lilla trollungen tittade på mig med frågande blick. Va, varför inte? suckade hon och gick iväg. Lillbocken fick ligga kvar för nu skulle jag vara beredd att "plocka" henne innan hon snodde den. Tiden gick... Slängde en blick på granen igen och insåg till min förvåning att nu var storbocken också borta. Halmbockar är tydligen rymningsbenägna tänkte jag och smög iväg för att finna vart den tagit vägen.... Under en pall i köket låg bocken och jämte den en chockad kines som inte hade en aaaaaning om hur den hade hamnat jämte henne....  Kom med här nu sa jag till henne och hon rusade in i vardagsrummet och in under granen för att rycka tomten i skägget...

När det sedan var dags för att gå och lägga sig tjoade fadern och undrade vem som försökte vara rolig genom att lägga lök i hans säng... Vi "barn" (25. 24 samt 21 år) nekade till allt och menade att man på jul ska vara snäll. Skägget fattade inget och gårdvaren snarkade högt på dörrmattan. Kinesen däremot satt i ett hörn, sneglade omkring sig och visslade oskyldigt. Ingen fara skedd då hon bara slitit av skalet och det inte fanns ett enda bitmärke på dem. Jag vet dock inte hur skönt det är att sova på lökskal.



19 december 2012

12 december 2012

Trångt i sängen

Det märks tydligt att hundarna och jag blivit bortskämda med att sova i dubbelsäng. Nu ligger vi alla tre som packade sillar och knör i en 80 säng och ingen vill överge sin plats trots att ingen kan röra sig eller ens tycker det är särskilt bekvämt. Filten på golvet vill ingen låtsas om. Tror det finns en stor risk att det blir jag som får ta den senare...

Längtar till min säng och de gör garanterat djuren oxå. Men sambon då, tänker ni säkert? Jo han får den plats som blir över när vi spritt ut oss.