30 december 2013

Sammanfattning 2013

Trollet fick stanna hos sina ägare efter mycket strul då de ansåg att jag inte kunde ta hand om henne samt att jag var obekväm och ifrågasättande. Har dock fått bekräftat från andra Kinesuppfödare att jag inte har fel angående mina tankar om avel på defekta djur trots att det inte sägs vara ärftligt trots att flera i kullarna haft samma problem.
19 september la ägarna ut  att Trollet var till salu med bibehållen avelsrätt. Därefter har jag inte hört/sett någonting. Vet därför inte var hon finns. På deras hemsidan står ingenting.
Turen kring trollet finns att läsa här

Röja
Blev uppflyttade till Lägre Spår och plockat LP1.
Därefter lades all träning ner då Röja uppvisade stora stressproblem i samband med träning samt att hon slickade stora pölar i sin bädd på nätterna..Innan jag såg mönstret med slickandet trodde jag det berodde på att hon var understimulerad. Hon körde henne hårdare för att trötta ut henne. Hon tuggade på mig i frustration vid peppning som hon tidigare svarta bra på samt att hon slickade stora pölar varje gång vi tränat. För den som vill läsa mer finns det här: träningsuppehåll 



Foderbyte hjälpte inte mot den klåda hon uppvisade så då bestämde jag mig för att börja göra egen hundmat. Kollade runt på internet för att se att BARF (Biologiskt Anpassad Rå Förd) var det som det skulle bli. Som utfyllnad får Röja en blandning av ris, morötter och vitkål för att känna mer mättnadskänsla. För mer hundmatsbilder klicka här
Portionsförpackad risblandning som sedan stopps in i frysen



 Röja mår nu mycket bättre och visar inga tecken på stress, magkatarr eller klåda beroende på  fodret. Vid de tillfällen vi tränat själva har hon gått väldigt bra och kunnat belönas med bollen utan att gå i taket. Vid överlämnande av bollen har hon accepterat att det krävs en motprestation för att få tillbaka bollen och hon har kunnat koncentrera sig bra.

För att släppa kraven på lydnad så har jag råkat köpa en kickbike, vilket Röja tyckte var gör kul att få rusa fram i skogen med matte på släptåg. Vi har dragit lite kedjor vilket hon egentligen inte förstod vitsen med men som hon accepterade.

Året 2014 då? Har jag några tankar om hundåret 2014?
* Rasmontern My Dog
* Påsklägret RiS
* Riesenlägret, Kopparbo
* Starta LK 2 och förhoppningsvis kunna plocka LP2 om Röja håller.
* Rallylydnads kurs TBHK

Vi börjar där så får vi se vad som händer.