16 april 2010

Time to say goodbye

Efter 10 år och fem månader var det dags att ta farväl av världens bästa Jackie.

Du fattas mig, du fattas mig så att det skär i bröstet! Sov gott världens bästa Jackie. Vi ses vid regnbågsbron och röj nu så mycket du kan!

7 april 2010

Att det ska vara så svårt...

att få ihop ett blogginlägg! Vi har ju gjort massor men har för tillfället väldigt svårt att få till det. Få se nu...

Vi har vari på IPO träning och fått kampa. Det går bra och hon har ett bra bett och kämpar på bra. Matten sköter sig och kamplek kommer nog bli en bra belöningsform, bara vi tränar vidare på byteshandeln.

En del spår har hunnits med där med blandat resultat. De två första så fattade hon inte så mycket men när vi gick över till godisspår fick hon några aha-upplevelser och började koppla vad det gick ut på och att man tjänade på att ha näsan i backen.

Tänderna byts men börjar bli lite orolig nu när hon börjar få fyra canintänder och valptänderna inte ens är lösa. Får vänta lite till och sedan får jag väl fråga veterinären.

Röja har idag upptäckt världens roligaste sak, harar. Två stycken (kan ha varit samma) hittade hon på åkern idag som hon snabbt och med glädje jagade. Stendöv blir hon och matten MÅSTE träna upp kastförmågan med kopplet och få bättre kondition för att ha en chans att få tag på den lilla svarta jakthunden.

Sen är frågan vem jag ska bli förbannad på, antingen folk som slänger skit över allt, den lilla svarta eller matten. Troligtvis är det jag som ska få skäll. För idag har Röja visserligen varit jättedukigt men hon inser inte rikligt risken med att apportera/hämta/leka med "sån där gul grej" som jag tror är glasfiber (kill-kill, kallades det när jag var liten i alla fall) eller att hämta gamla glasburkar, tappa dem efter halva vägen och sedan plocka med sig lämplig bit till matten, som får panik över att hon kommer skära sönder munnen och hela sig själv.

Aprilkväll


Njuter av kvällen ute på trappan. Röja gör det hon är bäst på och förväntas göra dvs röjer omkring på gräsmattan. Den gamla (och) matten filosoferar, njuter av fågelsången och lukten av gödsel.