27 augusti 2009

Fästingmedel

Finns det något fästingmedel som fungerar till 100%?
Jag har provat Scaliborhalsband, Exspot och Tic-Clip.

Visst har jag plockat fästingar på Jackie, Dezzi och Pondus även om de haft något medel men idag har jag plockat två fästingar precis under Tic-Clip medaljongen. Jo, tjena att detta var radioaktivt, eller vad det nu var.

Nej skämt åsido Tic-clip, är tydligen laddad med bioenergi. Detta ska skapar ett oscillationsfält (???) runt Jackie och göra det väldigt svårt för fästingar och annan ohyra att lokalisera djuret. Tic-clip är också helt ofarlig för djur och människor.

Det är ju bra att det är ofarligt men dessa j**la fästingar får det gärna utrota.
Körde tidigare i år exspot men slutade med det efter en dos då Jackie blev mer svart i pälsen än grå... Känns oroväckande mer så stor färgförändring.
Något måste användas för att minimera risken för dessa äckel och deras sjukdomar En kompis berättade i förrgår att hennes hund fått hjärnhinneinflammation (!!!) från fästingar. Stackars hund, hoppas de snart kommer på något som skyddar mot dessa kryp.

Tills dess, är det någon som har bra recept mot fästingar?

19 augusti 2009

Ny ras

OBS! Mycket ironi OBS!

Det kanske är dax att se något annat än dessa svarta, strävhåriga skäggaporna. Kanske det är på tiden att se sig om efter en annan ras...?
Fy, vad hemskt! det är svårt att släppa taget om dem men som det verkar är det inte meningen att jag ska ha en riesen-räser, jag har fått så många chanser att ta bra hundar men chanserna har försvunnit lika fort eller så har jag förstört dem eller tackat nej.

Det kanske är meningen att jag ska ha en stor, maffig, vacker och dreglande grandis....?
Det vore ju kul, att varje dag se vart man hittar nya slemproppar och se hur långa de kan bli, om man på något sätt kan slå rekord i längsta slemloskan... :)

Eller varför inte en skev, gnällig och pipande schäfer?
Det vore också lärorikt att få lära sig konsten i dubbel handligens värld eller varför inte IPO? Enda problemet är ju att alla säger "schäfer-människor är väldigt speciella människor" passar jag in hos dem?

Eller varför inte en Korthårig Collie...?
De är ju så snygga i jämförelse med sin fluffiga kusin.... Dessutom slipper man ju dammelefanter, med en sådan blir det kanske bara råttor... Fast vad vet jag...?
Fast vad jag förstått är de lite ljudkänsliga och hur ska det gå med tummen mitt i handen och måste jag sluta kasta kastruller på sambon?


Mellan kastrullkastandet pratar sambon om Mops, Fransk bulldog och Bostonterrier - jag är skeptisk. Behöver inte de syrgas? Oförskämt söta är de iallafall och verkar vara mycket lugna och harmoniska hundar. Booring! Om man inte är som min sambo då... Eller som deras ägare och uppfödare :)

Terriers finns det ju några olika storlekar, utseende och sorter av. Border, Jack russel, Parson russel, Bedlington, Sky, Fox m.m m.f
Varför tittar jag inte på dem då? Några har utseendet emot sig, sedan är de små och ettriga. Dessutom måste jag nog tillägga att jag inte träffat en ända trevlig Jack russel, parson eller borderterrier. Men har någon en trevlig sådan så maila mig! Jag är aldrig sämre än att jag kan ändra mig!

En vallhund då? Border collien, föds ju duktiga i stort sett. Fast otrevligare hund får man nog leta efter och det har jag även sagt tidigare. Enda gången de är trevliga är när de vallat två dagar i sträck och ligger och sover :) Det höll även ägaren med om.... Men jag gillar Kevin och Hill ändå men jag vill inte ha någon BC om jag inte har en stor gård och 50 får.

En liten hund kanske vore något? Liten hund -litet problem. Det låter ju mycket lovande.
Fast inte om mna snubblar och ramlar över hunden. "Hunden är platt som en pannkaka" Hemska tanke!
Fast jag skulle kunna tänka mig en dvärgschnauzer, nej jag skulle byta ras inte storlek!
Dvärgpinscher, de är söta och det är mycket hund. Fast frågan är hur roligt det är med en "sommarhund" som kommer att frysa hela vintern.

Jag har funderat på Beauceron, men dels vet jag inte hur det uttalas, ännu mindre om det är rättstavat och så är det ju fler klor att klippa och är det inte större skaderisk med extra sporrar?

Sen finns ju de fina Bearded collie och Briard! Ååå vad de är vackra, men jag är nog för lat för att sköta den pälsen och ska man hålla den nedrakad hela tiden så kan man lika gärna köpa annan ras. (Inga kommentarer om Jackie, hon är blandras så jag bestämmer hur hon ser ut. Punkt. Slut)

Det är bara att inse det finns inget bättre än en schnauzer!

18 augusti 2009

Update

Dax för en kort uppdatering för de som är nyfikna....

Komvux börjar torsdag nästa vecka och det verkar bli mycket bra, ser ut att vara ett bra schema än så länge men det finns risk för förändringar.
Komvux blir det för att läsa upp betygen och för att jag ska kunna bestämma vad jag vill göra framöver Som många vet har jag "lätt beslutsångest"

Har även blivigt tipsad om en "svart ängel" som skulle omplaceras men som det verkar nu blir det ingen denna gången heller... Jag som verkligen trodde att ödet ville det...
Jag som hade så fina planer på hur jag skulle löst allting. Tack ändå ni som tipsade mig och trodde på mig.

10 augusti 2009

R.I.P Elise

070727-090810
Kunde du inte låtit bli att leka med skördetröskan...


Pondus väntar på dig och tar hand om dig vid regnbågsbron

9 augusti 2009

Jackie...

mår bra enligt veterinären, det är bara att hålla koll på knölarna så att de inte blir större eller spricker.