31 december 2009

Nyårsafton

Årets sista promenad är gjort och när vi var ute hade folk tydligen redan börjat skjuta raketer. Själv hörde jag inget och reagerade inte förrens sambon påpekade att de hade börjat skjutandet. Vi har turen med att de närmsta grannarna inte skjuter och de som jag var lite fundersam över, tydligen har åkt iväg. Yes!
Dezzi var lite stressad under promenaden. Jackie som är dement, har tydligen blivit hörselskadad nu för tiden och reagerade inte det minsta. Lea som är här på lite semester reagerade inte förrens en hare dök upp med panik. Då förstod hon att det kanske inte är någon idé att lyssna på den däringa dövingen som håller i kopplet.

Men nu är läget lugnt igen och vi laddar inför kalasandet på märgbenen, radion ska snart på och sedan bär det av mot tvsoffan.

Gott nytt år på er alla!

27 december 2009

Test


Skickar en bild från mobilen.

26 december 2009

Hämnden är ljuv!

Katterna råkade stjäla min Jansson och inte nog med det, så råååkade de förstöra ugnsformen också. Nu är hämnden i full gång och gröten och (en ny) Jansson är preparerad med tabasco.

Fast det verkar ha dålig effekt, katterna försöker inte ens hoppa upp på bänken och stjäla maten, det enda som har hänt är att jag fått huvudvärk av lukten från tabascon. Ja, ja shit happends och nu har jag gjort ett försök att uppfostra katta(stroferna), nu får sambon fixa resten.

Åter till English speaking country project.

22 december 2009

21 december 2009

R-kullen

Igår var sambon och jag på besök på Ryssbergets kennel och vi fick träffa de små. De var alla helt underbara små krabater, helt orädda och framåt.

Valparna var mycket hanterade och de får lyssna på en cd-skiva med 99 olika ljud på. Allt från skrattande barn till gnisslande dörrar och skrammel.


"Höger fram och lite på örat"



???


"Höger fram"



"Höger fram"

15 december 2009

Mycket gjort idag!

Har tagit itu med tvättberget, (tacka vet jag när man brukade boka tvätt-tid, då blev det tvättat oftare) frysen är avfrostad, duschen skurad och Jackie har fått pedikyr och ny frissyr på benen. Anledningen till Jackies frissering beror på att vi äntligen fått lite snö. Tyvärr bidrar inte snön bara med att pensionären får glädjefnatt, utan med terrorisering genom att fastna mellan trampdynorna och på benen, så hon får svårt att gå. Men så kom jag på en briljant idé! Så efter en lätt frissering så var problemet löst och hon har fått fina rakade pudeltassar.

Resten av dagen har jag pluggat inför kommande kemiprov och jag vet inte vad som flög i mig när jag sa att jag gärna gör det på torsdag, men det kanske är lika bra att få det gjort innan jullovet.

Nio dagar kvar till jul och det mesta är fixat, gött! Så sista dagarna innan jul ska Jackie och jag ha horisontellt läge och slappa i soffan. Vilket vi inte gjort tillsammans på... jag vet inte hur länge!

14 december 2009

Hemma igen

Helgen var mycket trevlig, tyvärr missade jag skäggen då vi gick på mässan på lördagen men fick istället klappat på en pöjk i riesenmontern.

Klappade gjorde jag även på Hill, som blev mycket lycklig över att få träffa sin gamla "barnvakt", fåren och även nytillskottet Nell.

Tyvärr rusade helgen fort iväg och vi var tvungna att bege oss iväg hemåt igen. Kameran var med men tyvärr så glömde jag ta med kameran både till mässan och till fåren :( Får försöka gott göra det någon annan gång och får försöka ta mig upp till lammningen.

Förövrig så gick mitt matteprov bra och jag är äntligen godkänd i matte b - kursen!!!

8 december 2009

Fullt upp

Helgerna fram till jul är fullbokade. Förra helgen var jag som sagt på High School Musical och den resan gick över förväntan och till och med tåget upp höll tiden.


Denna vecka väntar nationelltprov i matte, vilket kommer gå åt skogen eftersom att jag och "det logiska" i matten inte kommer överens Jag kan räkna men vet inte när jag ska använda vilken formel. Ja, ja nog om detta. Till helgen är det Stora Stockholm, Hund2009. Sambon och jag beger oss uppåt redan på torsdag kväll för att hinna med allt. Shopping, glasögonprovning, vallning och massa prat står på schemat. Ska försöka hinna med att titta på alla (16) riesens som skulle ställas och ta lite kort också.

Helgen där på beger vi oss söder ut för att klappa och klämma på de 10 svarta skäggtrollen.

3 december 2009

I helgen...

bär det av till Stockholm. Jag ska åka med syrran och vi ska bo gott på hotell, gå på High school musical, shoppa och äta hotellfrukost! Ska bli hur kul som helst. Syrran har längtat jätte mycket och skulle börja packa inför resan redan när vi bokade biljetterna, för 2 månader sedan.

Så igår när jag var hemma och käkade hos dem sa hon något som jag blev väldigt road av och som nog stämmer väldigt bra. "Du är som denna såsen, både söt och sur... Fast mest sur!"
Ja, sanningen är inte musik i allas öron men jag är lite söt i alla fall :-)

1 december 2009

En förebild

Om jag har turen att bli en pigg och fräsch 97 åring så ska jag också köra lydnad precis som George Richards med sin 16,5 åriga tax Hummel.

Titta på dem HÄR!

Så härligt att se dem tillsammans!