8 januari 2012

MyDog

Började natten med att sova mycket dåligt p.g.a. att grannarna hade förfest. När de tillslut slutade förfesta och gick på krogen somnade jag. Klockan 4,30 vaknade jag av att de vrålade. Suck. Bara en å'n halv timma tills jag ska upp. Försöker somna om och när man lyckas, ringer klockan. Tjoho! Studsar (läs ålade) ur sängen för att försöka inta lite frukost vid datorn och kik på fejjan. "Heja småkakorna" stod det på några personers logg. Vilken fylla det måste varit i natt.

Personen som bestämde att vi skulle åka kl. halv 8 hade backat ur men vi skulle ändå åka mitt i natten. Mycket god ide eftersom att chauffören muttrar över trötthet och jag instämmer och klagar på grannarnas fest. Hon förklarar att det var nog hockey. Så det var därför de vrålade så, men vad var de för "några jävla småkakor" alla skrev om. Hon bryter ihop och håller på att köra i diket. SMÅKRONORNA! Sak samma det var tydligen fotboll eller hockey som gjorde att grannen och gästerna vrålade.


Vita, svarta, gula, röda och blå. Korthåriga, långhåriga, rakade, krulliga, dreadlocks och diverse specialdesignade frisyrer, Stora och små, unga, gamla, korta, långa, smala, tjocka och nakna, alla varianter finns det på både hundar och ägare. Ja, några nakna ägare såg jag visserligen inte men inte långt ifrån om man säger så.  Men självklar kikade vi mest på alla skägg i alla dess storlekas. Schnauzrar alltså. På utställningen var det fem anmälda riesenschanuzer men bara två kom. Mycket tråkigt. Vi såg desto fler dvärgar och mellisar. Fräckaste hunden under dagen var onekligen grandisen Willow som körde freestyle. Vilken härlig hund och vad roligt att se att det finns de som arbetar med sina och att de inte bara visas upp i vänster varvet.

Tillbehören på mässan går i mode, i år såg jag inte en enda som sålde gåband eller barnvagnar att köra runt hundarna i. Det var desto fler som marknads förde sina helt naturliga foder utan spannmål, E-nummer och som i stället innehåll rent kött från bl.a bisonoxar och vildfångad lax. Det fanns även krokodilspray som var någon typ av dunderkur mot alla sårskador och torra tassar. Annars så var mässan sig lik med hundtillbehör, saker man inte behöver, saker man behöver, vill ha och undrar varför man behöver. Dock inga leksaker för skägg, om man inte vill ha vitt ludd i hela bostaden, eller "boll och snöre" i stället för "boll i snöre". Tuggben i massa former, färger och storlekar. Där färgerna mestadels måste vara för att det ska vara roligare för ägaren att ge ett rött eller grönt ben än ett vitt. För annars har bara färgen som uppdrag att färga av sig på hundens päls, liggplatsen och soffan.

Jag fick i alla fall handlat nya snitslar för här ska det inte mera gås vilse i skogen, fick även köpt en flagga att vifta med om det mot förmodan ändå skulle ske. Eller nä, den var nog tänkt till att markera starten på  appellspåren... Fick massa smakprov på foder och har införskaffat mutor i form av torkat kött och lever. Nu ska här tränas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar