12 december 2011

Varmkorv boggie - Slutet

fortsättningen på "deckaren".


På vägen tillbaka till kontoret stannade de på stadens korvmoj, där borde de kunna få information.
Mannen i luckan var skärrad.
-          Oj vad snabbt polisen är på plats nu för tiden! Jag ringde bara för någon minut sedan!
-          Vad har hänt här? frågade Assistent U
-          Jag har blivit utsatt för ett rån, det var ju det jag sa när jag ringde!
-          Vad har ni blivit bestulen på? Frågade inspektör J
-          Konstigt nog så tog se bara Chorizo... sa korvmojsbiträdet och såg förvirrad ut.
-          Lämna inte stan vi återkommer, sa inspektör J och gick mot bilen
Det börjades nu höra sirener längre bot och det var dags att lämna korvmojen för att fortsätta sin utredning med låg profil. De var ju trots allt ett hemligt maffiabrott de höll på att utreda.
-          Men skulle vi inte käka? Undrade assistent U
-          Det är inte läge nu, vi tar restaurang Gyllene Måsen på vägen. Kom nu!
De hoppade in i bilen och åkte där ifrån, samtidigt mötte de polisen som svängde in på korvmojen. De käkade på vägen och anlände sedan till kontoret. De satte sig vid en dator öppnade Wikipedia och sökte på ”Dennis Scan” och efter det nya kidnappningsoffret ”Chorizo”. De kunde läsa att Dennis Scan var med känns dom Hot Dog i de innekretsarna och att Chorizo hade en spansk bakgrund och var mycket stark.
-          Om man är så stark borde man ju kunna försvar sig eller hur inspektören?
-          Det kan man tycka, men han blev kanske drogad. Vi måste söka vidare. Men måste hålla detta för oss själva. Det ser inte bra ut om detta kommer ut i media. Det skulle bara skrämma folk om de fick reda på dessa mystiska korv-nappningarna.

Kriminalinspektör J och assistent U funderade länge. Detta var ett svårt fall, det var inte förens de dagen efter såg flygbladet om Isterband för 29,90 som som alla bitarna föll på plats.
Alice hade hjälpt till att fejkat mordet/kidnappning på Dennis för att hjälpa honom fullfölja sina drömmar om att bli rockstjärna. Som tack för hjälpen skulle hon få följa med på värld sturne som maskot och hon hon skulle få en låt uppkallad efter sig. Dennis i sin tur hjälpte Chorizo att fly från en kommande död på korvmojen. Tillsammans med Chorizos fru Falu Korv (en kvinna som sades vara en riktig go’ bit med mjuka runda former) startade de upp musikgruppen Isterbandet.

Kriminalinspektör J och assistenten U hade ännu en gång lyckats lösa ett svårt fall. Under utfrågningen av fröken F medgav hon att hon kidnappat Dennis Scan Hot Dog men att det aldrig var menat att förstöra hans drömmar. Alice i sin tur rymde sedan och tillsammans med sin fästman Dennis och de turnerar runt i världen med Isterbandet. Chorizo och Falu Korv fick tvillingar som de döpte till Kabanoss och Salsiccia. Men efter att Dennis varit inblandad i en otrohetsaffär med Falu Korv så råkade större delar av bandet ut för en tragisk olycka där de blev överfallna av tre  nakna kineser. Alla utom Alice avled av sina skador eller så återfanns de aldrig mera. Alice återvände till fröken F med sina nya vänner och de levde lyckliga i alla sina dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar