11 december 2011

Varmkorv boggie....

Ett något urspårat samtal kan bli en mycket dålig deckare... 

Telefonen ringde en sen natt till kriminalinspektör J och hennes assistent U. Det var den unga damen F som ringde och var helt hysterisk. Eftersom att det inte gick att lugna henne på telefon så begav de sig snabbt iväg. Väl framme tröstar och lugnar de henne och efter att ha fått andats i en papperspåse kunde de äntligen få fram vad det var som hänt. Fröken F sitter nu uppkrupen i soffan med en filt över sig och klappar på sin lilla hund Alice. Gråtande förklarar hon; ”Jag skulle värma en korv i micron men var tvungen att springa iväg och fixar lite saker och sedan när jag ska äta den är den borta! Dessutom så ser Alice ovanligt mätt och belåten ut. Vart kan den då har tagit vägen?!”

Kriminalinspektör J kliar sig i huvudet och reser sig ut fåtöljen mitt emot och ställer sig och spanar ut genom fönstret. ”Den där lilla hårlösa saken är det du kallar Alice va?” sa hon och pekade på hunden i knät, fröken F nickade instämmande. ”Hur kom hon in i micron? Körde du henne samtidigt för att värma upp henne eller är det hon som är korven du skulle äta? Eller var hennes uppgift att vakta den tills du kom tillbaka?”

Snyftande svarar Fröken F; ”Va? Nej? Detta är ingen vakthund och inte satt hon i micron heller!”
- Det var synd, det hade varit vart och gott för henne samtidigt hade det varit som att åka karusell. mumlade J
-  Min fråga blir istället hur sjutton får en hel korv plats i Alice..? Är du säker på att hon inte hade någon medhjälpare..? Och hur kom hon åt den?  Frågade assistent U
- Medhjälpare? Nej det har jag inte sett någon, sa Fröken F förtvivlat
- Kan det varit en prinskorv? Undrade J och vände sig till assistent U. ”Det krävs tydligen en CSI-undersökning av denna brottsplats. Det låter som att Alice är den mest tänkbara brottslingen men samtidigt är hon mest otrolig eftersom att hon är så liten och micron var stängd... Eller kan hon öppna micron? Eller fanns det en medhjälpare?” Frågorna haglade över J och U. Hur skulle de gå vidare? Skulle de hitta den skyldiga till korvens försvinnande?
Efter en stund inflikade Fröken F ”De var bara Alice i rummet!” Dessutom var det en Denniskorv och jag kan inte påstå hon såg mager ut efteråt! Sen så hoppar hon upp på stolen och sedan bordet och då är det ju inte så högt för henne.”

Kriminalinspektör J och assistenten U lämnade rummet och gick ut för att inspektera brottsplatsen d.v.s. köket och främst micron.  Assistent U granskade micron och sa till sist ”Men hur kom hon in i den? Kan det varit så att fröken F inte är så oskyldig trotts allt och att hon gör allt för att sätta dit den lilla oskyldiga nakna kinesen?”
- Dessutom så undrar jag vem Dennis är, för var han här så var Alice definitivt inte ensam. Vart är han nu, har han flytt från platsen och vart i så fall? Han kan ju ha en ha sett något som kan ge en ledtråd om vem den skyldiga är.
- Nu missförstod du nog, inflikade assistent U. Dennis är det som är borta, det är han vi letar efter. De är han som är korven eller så var det hans korv som försvann.
- Var det inte fröken F.s korv? Men vad är det som inte säger att Dennis tog livet av sig eller blev han verkligen mördad?  Är det så bra att köra folk i micron, är inte det mordförsök?
- Nä, snarare så blev han uppäten av den blodtörstig nakna kinesen... Stackarn!
- Å en naken kines, så vidrigt.  Vi är alltså på jakt efter en kannibal.
- Tydligen, inspektören... Läskigt värre...Eller var det så att Dennis blev mördad och gjord till korv?
- Då gjorde han klokt i att fly!

De lämnade köket och satte sig hos fröken F igen;
- Den där Dennis, har han något efternamn vi måste ta kontakt med honom. Han kan ju ha någon ledtråd som kan vara viktigt att få reda på. Frågade kriminalinspektör J och antecknade.
- Dennis? Ja, han kan nog heta Scan i efternamna, sa fröken F med låg röst. ”Hoppas han kan tillföra något till utredningen.”
- Tack fröken, vi återkommer så snart vi vet något. Lämna inte stan, vi måste kunna kontakta dig för mer uppgifter.

De lämnade de lilla huset och satte sig i bilen.
- Nå, vad tro du inspektören? Frågade Assistent U
- Antingen är Dennis mördad av fröken F och gjord till korv och är nu på rymmen för att överleva eller så är han på rymmen från brottsplatsen och tagit fröken F.s korv som gisslan.

Fortsättning följer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar