22 mars 2010

Valpträff

Igår vad det valpträff i Sölvesborg och 9 av 10 valpar kom på träffen och det var mycket roligt att få träffa valpar, mattar och hussar igen.

Dagen började klockan 3 då väckarklockan ringde och en timme senare sov både Röjan och jag gott i bilen medan Mikael agerade chaufför (Han hade frivilligt erbjudit sig) Kissepause och frukost i Björkäng och klockan 9 var vi på Sölvesborgs brukshundklubb, pigga och utvilade
Vi började med en fika och sedan gicks alla valpar igenom för att se hur de hade utvecklats och vad man skulle träna vidare på. Röja visade sig från en bra sida och kom med leksakerna utan att göra ärevarv. Byteshandeln börjar göra verkan.

Valparna är fortfarande mycket jämna och lika varandra, de har bland annat samma idé om att man ska kissa högst upp i snödrivorna. Av och på knappen fungerar fortfarande på samtliga valpar och de är mycket sociala och framåt.

Efter lunchen fick alla prova på spår och det var första gången för alla utom R-Jerry som började träna i torsdags. Det var blandade resultat på spåren men över lag så såg det mycket bra ut. Röja tyckte det var spännande men varje gång hon släppte spåret för att titta i skogen så träffade hon på spöken som gjorde att hon glömde bort vad hon höll på med, men till slut hittade hon en vante och blev mycket mallig. Stolt studsade hon ut till de andra för att visa vad hon hittat. Så nu när snödjupet börjar sjunka är det dags för mer spår!

Efter spåren tittade vi på hur man lägger en bra grund i kampen som belöning och sedan var det tyvärr dags att bege sig hemåt. Tiden går alldeles för fort när man har roligt. Kort och gott var det en mycket rolig och intressant dag. Jag har fått många bra idéer att träna vidare efter, tips om mat och utfodring, "bra-att-ha-prylar" och Röja har börjat skriva en lista över saker som kan vara bra att ha... Längtar så till nästa valpträff!!!

1 kommentar:

  1. Kul med valpträff :) Alltid lika roligt att få lite ny inspiration.
    Ha det bra med töserna.

    SvaraRadera