29 juni 2008

Lördag och söndag

Lördag
Vi började dagen med sovmorgon och begav oss sedan ut för att köra uppletande.
Körde två olika föremål en gummislang och en plånbok, ett föremål i taget.
Pondus tyckte det var skitroligt, så varför komma tillbaka med grejen? När man kan leta och ha den i munnen samtidigt! Så efter mycket tjoande och springande så kom han och bytte den.
Efter andra släppet så blev det lättare att få in honom, och så stolt han var när grejerna hittades.

Jackie däremot förstod inte vitsen med att leta grejer i skogen. Hon hittade plånboken men sket fullständigt i den, det kunde ju finnas någon figge där!
Lade lite godis på den och lät henne leta vidare, när hon sedan märkte godisen på plånboken var det genast mycket intressantare andra gången.

Träningen avslutade vi med en långpromenad i skogen.

Pondus hjälpte sedan under dagen till med att sprida ut grejer på gräsmattan som jag städat undan för att sambon skulle slippa köra över dem med gräsklippan.

Vi avslutade dagen med att se filmen om Arn - Tempelriddaren.
En väldigt bra film som jag kan rekommendera för er som inte sett den.




Söndag
I morse fick de enskilda promenader, vilket uppskattades av bägge två.

Var sedan i Borås och tittade på utställningen, inte så många riesen bara 6 svarta och 1 peppar & salt.
Kikade lite på schnauzrarna (mellan) kanske skulle ha en sån som nästa vovve? Det kan ju lätt bli lite trångt i sängen med två riesenhanar...

Sambon och Ea var intresserade av de Dansk-Svenska gårdshundarna så där stod vi ett tag. Mycket lugna, trevliga och inte översociala hundar (nästan lite tråkiga) men det är väl vad man vill att en gårdshund ska vara? Söta är de i alla fall


När vi kom hem så tränade vi på slalom och framåtsändande på två hopp. Fungerade mycket bra med godisskål som dragning. Slalomen är fortfarande massa träning med, han är fortfarande mycket osäker på ingången men vet att man ska på något sätt gå slalom mellan pinnarna.
Jackie fick lite tunnel och slalom träning.

Efteråt så hjälper vi sambon inne på logen och ser då Elise jaga svalorna. Ingen fara tänker vi och fortsätter. Helt plötsligt så ser vi henne klättra upp för en balk och vips så är hon högst uppe i logtaket!!! (ca 25 meter upp i luften)
Där uppe går hon och balanserar för att fånga det två svalorna, tur att katter har nio liv för här hade hon blivigt av med en massa om föll.
Efter ett tag kommer hon på att det kanske inte var så smart att klättra dit och sätter sig då och jamar för att vi ska rädda henne.
Elak som man är så talar jag om för henne att kommer man upp, så kommer man ner. Det gör inte ont att ramla... det är när man tar mark som det gör ont!
Sambon satte upp en stege till henne och då lyckades hon ta sig ner.
Det hade inte varit så roligt att be brandkår komma och ta ner henne eller be hyresvärden riva ladugården på grund av en katt...

Här kommer det utlovade bilderna på kattbäbisarna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar