27 juni 2008

Lydnad och spår

Var hos veterinären i morse för att plocka stygnen, gick snabbt och smärtfritt. Tyvärr blir det väl tratt ett tag till framöver då han är väldigt "slickig" då man inte håller koll på och kan säga till honom.

På eftermiddan var vi och tränade på klubben.
Fotpossition och inkallning med Pondus. Känndes bra men lite okoncentrerad mycket berodde nog på benet. Han kändes även svår att "nå" då varken godis eller lek var någon höjdare att ha...

Jackie däremot tyckte det var riktigt roligt med träningen idag!
Hon fick göra endel cirkuskonster och så försökte vi hitta det borttappade fotgåendet.

Vi avslutade med några låga hopphinder inne på agilityplanen, så kul att se Jackie tycka någonting är roligt, tyvärr så tycker väl höfter och rygg inte samma sak... Lilla gumman, men jag kör efter principen att hellre köra slut på den vid tidig ålder, än att de ska bli tio år och inte få göra någonting!
Nja, tidig ålder är det kanske inte hon blir faktiskt nio år i september...

Pondus gjorde en jätte fin inkallning över fyra hopp, utan att riva!
Sprang sedan med honom tillbaka men det är svårt att hoppa och samtidigt hålla koll på matte... Ska köra med godisburk nästa gång för att få honom mer självständig och söka sig framåt.

Efteråt åkte jag till mina föräldrar och tittade på kattungarna. Så himla söta! Ska lägga in lite bilder på dem i morron.

Min snälla bror hade lagt ett spår till Pondus, ca 1km långt med 5 grejer och en vinkel.
Pondus plockade spåret och la i fyrhjulsdriften. Brorsan gick bakom och garvade åt mina försök att hålla tillbaka honom. Men var så lagom stöddig när han själv fick hålla i linan... Haha...
Tillbaka till spårningen, efter att plockat fyra apporter och gjort en klockren vinkel, blev tempot lugnare!!! (Så skönt att slippa kramphålla linan)
Tyvärr missade han sista apporten då han såg en snitsel längre bort och gick på synen istället. Inga fler snitslat i spåret, eller så får det vara jättesmå!

Men är såå nöjd med det sista tempot och att han plockade fyra grejer och tog vinkeln så bra! Bror måste lägga spår oftare!

1 kommentar: