24 juli 2008

Bevakingsträning

Igår tränade vi bevakning. Det gick väl sådär men får väl vara nöjd eftersom att de andra tyckte att det var bra. Vi gick en lång partullstig "torr gång" för att se dämpa honom lite. Visst så dämpar det men han skäller ju ändå efter ett tag.

Så var det sedan uppbindning i basen. Det fungerade bra lite gnäll och någon kvist som slaktades men inte mer. Något gruff var det inte heller med någon annan hund.

Tyvärr så ha det börjat krångla för A-C och Alfred så idag provade vi att köra honom med annan förare för att se om det blev skillnad.
Jag fick äran att provköra kelipen på partullstigen. Vilken skillnad det var mot att gå med riesen. Det märktes knappt att han gick där!
Mycket roligt och lärorikt att få köra en annan hund.
Så vad kom vi fram till om honom då? Jo att han inte riktigt vågar ta egna initiativ med matte, något har hänt i deras relation på partullsitgen. För att han hittar figgen men struntar i den om matte inte säger; varsågod.

Det är svårt med hundar som är signalkänsliga. Det kan ju vara så att hon råkat nypa honom när han skulle släppas och så har det blitt så dumt...! Så i fortsättningen så ska hon inte krypa fram och stötta honom utan vid första markeringen bara släppa koppel och låta honom lösa det själv. Det ska nog gå bra annars så kan hon få köra Pucko om hon vågar...

Hur gick på provkörningen då?
Jo vid första vind-figuranten så tog han ett ställe där figgen stått (och funderat på var denne skulle gömma sig) och sedan blev det ett skitsnyggt spårupptag, ingen tvekan om vart spåret gick! Figgen hittade vi också.
Andra vindfiggen plockade han såå snyggt och då släpptes han bara in och lekte med figgen själv.
Matte var glad över att han gick bra, men jag tror nog att det känns lite jobbigt för henne också när det är som det är.


Sen var det dax för Pucko igen. Han arbetade bra trotts att han var trött efter förra stigen och värmen som varit under dagen. Han hittade en spårövergång, vi följde efter, men sen tappade han den. Gick tillbaka och hittade en ny. Denna var rätt och ledde till en korvtant.
Detta spåruppag är jag besviken på, då han tog spåret bra men sedan såg figuranten och rusar dit... F*n det är ju spår!
Det är kanske jag som är löjlig men spårar man så ska man inte titta sig omkring efter apporter osv. Ser han något och tror att det är en apport, så kan han ju missa en vinkel eller en riktig apport!

Det är bara träning och åter träning som gäller! Ska se om man kan muta nån släkting att hjälpa till i helgen...

Efter bevakningen tog vi oss den joggingtur som inte hanns med på morgonen.
Det blev för mycket för en riesenhjärna! Han bet i kopplet, skulle ha dragkamp och stanna och lukta. Men han somnade j**ligt gott när vi kom hem. :)

**
Idag så ska vi nog hänga vid grushålan och bada. Det verkar bli en varm dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar