30 oktober 2008

Riesenägare

Egentligen skulle jag inte blogga nu för duschen och sängen ropar högljutt på mig! Men ett snabbt inlägg hinner jag nog med, får väl utveckla detta vid ett senare tillfälle.

Har ett tag gått och funderat på vad det är som gör att man väljer att ha riesen. Jag har inte lyckats lista ut vem den "typiska" riesenägaren är. Det enda som vi alla verkar dela är en viss forma av humor och avsaknad av självbevarelsedrift.

Ja, humor måst man ha för att kunna se glädjen i det som händer dagligen med en riesen i huset.
Annars så hade jag aldrig stått ut med denna stora och osmidiga hund, med blött skägg och en enorm vilja att verkligen leva livet.
Och hade det inte varit för de huslig och hjälpsam sidan, hade det nog inte fungerat. Vet inte om han delar detta med sina släktingar utan om det kanske var tillval eller bortval innan köp.

För han hjälper så gärna till med att välta ut vinglas över mattor så att de blir tvättade (sen kommer man iväg till glasinsamlingen också) Han är bra på att piska ur gardiner, grusa ner sängen, skaka kuddar och gömma/flytta skor.

Avsaknad av självbevarelsedrift är väl övergående i ett riesenekipage. Sådan Riesen sådan ägare. Eller om man har så mycket val egentligen.
Att bli släpad bakom en fyrhjulsdriven schnauzer i spårsele och lina är inget man väljer. Eller att bli omkullsprungen av en riesen inkommande i budföringen eller rapporten är inte frivilligt. En blöt skäggpuss innan man sätter sig fot.
Kanske är lite hjärnceller som saknas ibland också för jag vet inte hur många gånger P har "råkat" slicka på varma kastruller eller ugnen. Att springa in i träd har avtagit, numera bajsar han i små granar/buskar och håller på att kastrera sig själv när han ska försöka ta sig därifrån.
Att så fort man ser vatten slänga sig ut för att sedan komma på att: Oj det var djupt/kallt tillhör också vardagen med P.

Så vad är det som gör att man väljer att ha en riesen?
Jag tror det är för de motton som riesen får med sig från födseln.
* En hel och ren ägare är en olycklig ägare.
* Man får inte roligare änman gör sig
* Som riesen är allt möjligt


Så om andra riesenägare har det liknande kan man lätt känna igen riesenägare på de smutsiga kläder, blåmärkena, bitmärken (beroende på dåligt ögonmått hos rasen) och ett glatt flin. "För så här BRA gick det inte förra gången"

*******
Fick ett mail av S som jag inte kunde låta bli att del med mig av, citat.
Ha det så kul i Kungälv om du åker dit! Hälsa alla trevliga "svartskallar" (Det är väl verkligen vad de är i ordets rätta bemärkelse så det måste man väl få säga utan att vara rasistisk? Folk brukar för övrigt stirra märkligt på mig när jag säger att jag gillar tjejer med långa håriga ben och buskiga ögonbryn, när jag sen lägger till att de helst ska ha rikligt med skägg också tror de jag är helt pervers. Men det finns bara en sak som är vackrare och det är "grabbar" med motsvarande utseende men lite "maffigare" och med lite mer muskler).

28 oktober 2008

En "riktig" hund

Saxat ur ett telefonsamtal jag hade igår...

- Oj, vad tråkigt att du kankse måste ska ta bort Pondus. Men det var ju en skithund sa jag ju...
- Mmmm, svarade jag
- Men jag har en "riktig" hund du kan få av mig.
- Jaha....???
- En schäferhane 2,5 år. Han har haft en taskig uppväxt och flyttat runt mycket men du är så bra att du kan få honom!
- Tack, men nej tack. Jag vill inte ha en "riktig" hund, jag vill ha en riesen...


Eller kanske en Norsk lundehund?

27 oktober 2008

Ibland...

Så måste jag bara få av reagera mig!
Nu är jag så trött på min chef! (igen) Jag har väldigt lite frånvaro från mitt jobb men så idag mådde jag riktigt dåligt och kände att stannar jag mycket längre kommer jag kräka på någon eller något. Så jag åkte hem, påvägen hem ringde jag och sa som det var och få då till svar. - Okej men se till att bli friska så fort som möjligt, helst till i morgon!!!!
Jag blir så trött, jämfört med de andra så har jag inte kommit försent en ända dag, jag har inga sjuka barn, jag jobbar trotts idioter till kollegor och med sprängande bihålor och vad får man för det????
Ja ja tur att det är min blogg och jag själv bestämmer innehållet.

Så till hundägandeskapet som bloggen egentligen ska handla om.
Under en timme nu har jag varit en elak matte. Jag smög mig in och har nu studerat vad mina hundar gör när de är i hundgården. Det har varit intressant faktiskt eller inte.
Jackie ligger ute och spanar. Pondus sitter jämte och spanar han med.
Två gånger har han börjar skälla på något som han sett, Jackie har gått upp och kollat om det varit något för att sedan gå och lägga sig igen.
Grannarna har inte klagat på att de skäller så detta var förhoppningsvis bara en tillfällighet.
Nu ligger båda två ihop rullade ute, tysta och lugna. Så nu ska jag gå och stressa upp dem med en promenad så att vi sedan kan inta liggande läge i soffan resten av mina sjukdag...

26 oktober 2008

Djur till djuren

I helgen fick jag förfrågan om jag var intresserad av att ta en över en border collie.
- Njae, ska fundera. Svarade jag och nu har jag funderat färdigt.
Nopp, är inte intresserad. Jag tror inte jag träffat en ända trevlig border förutom Kevin, då han vallat hela dagen.

Så om jag skulle skaffa en border collie och ville ha den trevlig, skulle jag behöva skaffa 15 får. Och det skulle helt frångå mina principer, då jag är emot att köpa djur till husdjuren.
Visserligen så har ju ena katten adopterat Pondus, men det var ju inte planerat att katten skulle få känslor för honom och nu när skadan redan är skedd så är det trotts allt billigare än att köpa lycka igenom 15 får.

25 oktober 2008

Bevakningsträning

I onsdags kväll var vi i Lerum på något företag och tränade bevakning. Mycket roligt att få prova på ny miljö att träna i. Alla hundarna skötte det bra och var inte berörda av miljön, trots avsaknad av skog som vi brukar träna i.
Pondus tyckte att det var så roligt och spännande att klättra på betong"grejer" att han till och med glömde skälla och göra känguruhopp!
Bra träning för mig också då jag själv fick tänka ut bästa väg att kontrollera området, beroende på hur vinden låg på. Även att jag inte visste var figuranterna låg, om det fanns spårupptag eller om det var vind eller ljudfiguranet.

Vi fann tre figgar, två spår som han först vindade in, och sedan följde mycket fint. Sen hittade han ytterligare ett spår men avbröt det, eftersom jag såg figgen lät vi honom ta denna på ljud istället.

Både jag och Pondus tyckte att det var så roligt att träna bevaknig igen!
Han jobbade mycket bra trotts att han hade ett störande moment som munkorgen på.

**************

Så idag har vi också tränat bevakning.
En partullstig i skogen, med massa skall.
Han visade två tydliga spårövergångar, och hittade en vindfigge.
Duktig kille! Han arbetar så snyggt.

Sen fick han ett skogsspår. Tror det var 5 apporter: handske, påse, två metallburkar och bollslunga.
Han plockade alla och höll sig mycket bra i spåret, LUGNT tempo(!!!) tappade vid vägövergång men arbetade sig bra tillbaka. Inget intresse för klädnypor så nu ska jag plocka bort mina snitslar och bara köra klädnypor. Annars är P väldigt duktig på att rycka ner dem från träden.

Nu har det varit roligt att vara Pondus-ägare

Sen undrar jag om någon läsare har tips på hur man får bort förväntnings och frustrationsskall?
Detta är främst på patrullstigen men förekommer väldigt ofta på spår som ligger på gräs eller ängar också.

24 oktober 2008

Bestämt mig

tror jag....
Som vanligt velar jag fram och tillbaka.
Men jag har i allafall bestämt mig att om inget allvarligt/oförutsett händer så är Pondus kvar året ut.
Sen vid årsskiftet kommer det jobbiga.
Blir han bättre får han stanna - blir det värre får somna in.
Men så kommer problemet, om det inte blir någon skillnad då?
Ja ja, som man säger; den dagen den sorgen.

Ska börja kolla lite smått på ny hund och kennel. Tyvärr så är jag enkel spårig och det lutar åt en riesen, fast korthårig collie är ju fina också. Men kan ju inte komma med en kh collie på riesenlägret i sommar... Det blir problematiskt, fast det finns kanska någon kostym att hyra.

22 oktober 2008

Läskigt telefonsamtal

Med risk för att bli totalt idiotförklarad så ska jag nu berätta om ett väldigt läskigt telefonsamtal. Tro på det eller ej. Jag tror på det men jag tror också på spöken, änglar och andligtväsen...

På bestämd tid ringde jag upp "hundprataren". Berättade vad jag hette, vad Pucko var för ras och att vi varit hos henne tidigare i våras. Berättade att han strular vi hundmöten och om hon kunde fråga vad hans problem var.

Det hon fick fram var.
Han är vuxnare nu, stor och stark.
Beskyddande, sen frågade hon om vi skaffat något nytt litet djur, hundvalp eller kattunge...!

och ja vi har ju två nya katter...!
Att dessa katter dragit igång hans beskyddandekänsla.
J**la katter de är alltid till besvär
Men han älskar sin matte
skönt att höra, ibland tvekar jag

Sen kom det läskiga...
Matte är stressad, har värk i kroppen och känner att hon inte hinner eller orkar med.
Hur kan hon veta det när hon sitter längst upp i Norrland???

Jag känner hur det börjar krypa i kroppen och att det blir vart i svanken.
- Känner du värmen i ryggen? frågar hon. De är min kraft som rensar ut stressen. Detta fortsätter till mage, axlar, lungor och helt plötsligt ser ja en menatlbild av broccoli. (hmm, skumt)
Och ungefär samtidigt så frågar hon; varför ser jag grönsaker? behöver du de eller saknas det?

Innan vi lägger på så säger hon alla som känslor som kommer sen släpp fram dem.
När jag lagt på telefonen känner jag mig piggare och gladare än någonsin men samtidigt så kan jag inte sluta gråta. Men jag har ingen värk eller känner mig trött i kroppen. Igår orkade jag vara vaken till klockan 9 (sent för att vara mig) och idag vaknade jag och var pigg när klockan ringde kl 4.00.
Visst jag gick inte upp men det var ändå en så skön känsla att vara pigg och kunna unna sig att ligga kvar en halvtimme och inte snooza bort den.

Så min stress och oro har smittat av sig på P. Så nu är det mentalträning för mig som gäller. Så jag ska lära mig andas och ska träna upp min självbild och sen ska jag återkomma till henne nästa vecka.

21 oktober 2008

Det ska vara roligt

att ha hund och är det verkligen roligt att ha en Pondus?
Jo till 80% är det väl det. De andra 20% suger verkligen!
För han kan inte bara ha EN skruv lös utan det är en hel j**la skruvkartong som saknas!

För vad gör man med en hund som tagit till att morra när han inte får som han vill? Och kommer han ingen vart med det så tvekar han inte att bita.

Egentligen så är saken ganska klar att han borde tas bor, då han är farlig i vissa situationer. Men jag är väldigt egoistisk här och vill inte göra det eftersom att då står jag helt utan hund att träna med. Eftersom att Jackie är pensionerad och snart går på övertid hon med.
Det finns ingen möjlighet att ta en valp då jag jobbar heltid och sambon med.
Vad ska jag då skaffa mig för ny livsstil och fritidssysslor?


Känner mig verkligen desperat nu, jag vill så gärna ha kvar Pucko.
För att han är arbetsvillig, rolig att träna med, bjuder på sig. Han är en gosig hund och tillåter handtering.
Å f*n jag vill inte att alla som sagt att han är en skithund ska få rätt!

Har kontaktat en "hundpratarer" nu för att se vad Pondus har att säga till henne. Hoppas det ger nått *Hoppas*

Varför...

tar jag alla misslyckanden så himla personligt?
Jag vet ju att hans beteende inte är mitt fel, men samtidigt så kan jag inte låta bli att bli besviken på mig själv.

Jag har gått för fort fram har bara varit fokuserad på att han ska gå bra på appellplanen och glömt socialisera honom med andra hundar. Nu kan han knappt vara ihop med "stökiga" hundar utan att bli stressad, osäker och arg.

Visst så går han ju bra på plan men inte om det brötas runt av andra hundar. Folk har han inga problem med utan arbetar på bra.

Men som jag så j**la duktigt berättat för andra så:
* Lär man sig av sina misstag
* Av motgångar blir man starkare
* Av varje hund man har så breddar man sina kunskaper för att bli en bättre förare


Ja ja Bryt ihop och gå vidare!

19 oktober 2008

Hundmötes träning

Idag pallrade vi (sambo, hundar, kamera och jag) iväg oss till slussarna i Trollhättan för att förhoppningsvis få träna på hundmöten.
Utrustad med korv, kong, klicker (vad fult det lät) och på med munkorgen så var vi berädda att möta hundar.

Först mötte vi en jack russel - inga problem passerade och stannade. Då kom ett litet morr när han tittade på den men inget mera.

Hund nummer två var en pinscher - inga problem här heller för världen var så full av dofter att inget annat existerade.

Hund nummer tre var en schäfer med denna blev inget möte utan att vi gick efter den. Inga problem här heller, lugn och fin matte och ännu lugnare Pucko.

Så mötesträningen gick över förväntan. Lite roligt är det att vara ute med P bland folk för man får höra mycket roligt kommentarer.
Många barn som tycker att det är en "så stor hund"
Vuxna som ska imponera på bekanta "det är en såndär schnauzer"
Eller "Oj en så fin, men den är nog elak" (berodde nog på munkorgen)

Lite bilder från dagen
Jag ska bara upp

Uppe

Törstiga

Törstig eller jakt på vattensork?

Ett försök att arrangera en bild...
Sambon sliter och hundarna är allmänt ointresserade av att agera modeller...

Spårträff

I lördags så hade vi stämt träff med Astra och hennes matte för att spåra.

Pondus fick tre spår, alla på fotbollsplan.
1.a Rakt spår. Svårstartad men sedan koncentrerad och enstacka frustrations skutt och skall. Spanade efter apporten men hittade inget. För hans matte hade varit jävlig och lagt gräs på den. He he!!!

2. Rakt spår. Mer lättstartad, men i detta spår så hade han svårt att hålla sig i spårkärnan låg ca 3-4dm till vänster hela tiden. Berott på vinden men borde han inte då legat vill höger på första spåret???

3.dje Rakt spår med en vinkel. Lättstartad, men med frustrationsskutt och skall. Tappade spåret och blev orolig, virrig innan vinkeln. Kan berott på vilt då vi såg spår efter dem.
Ledde honom ur vinkel och startade om. Fick en blick som om jag vad dum i huvudet... Jag kan sitta fot istället....
Suck. Tillslut fick jag startat honom och då var det ca 2meter kvar till apporten men de två metrarna såg väldigt bra ut iallafall.

Det gick mycket bra för Astra och det har blivigt stor skillnad sedan vi träffades sist! Nu var hon mycket mera fokuserad och visste vad hon gjorde. Bra jobbat S!
Du vet hur man ska göra och du kan!

En del hundprat blev det också, och vi vill nu efterlysa ett bok skriven för riesenägare. Finns många bra böcker men inga som beskriver hur man gör med en riesen. Följande problem finns till exempel
* Hur motiverar man hunden att spåra?
* Vad gör man om hunden är rädd för post it-lappen (klicker)?
* Hur gör man om hunden är rädd för balanshindrerna på agilityplanen?
* Vill inte gripa eller leker med apporten?

Men var är boken som hjälper till med problem som?
* Hur får jag bort fyrhjulsdriften från schnauzern i spåret?
* Hur gör man om hunden äter upp post it-lappen innan man hinner klicka?
* Vad gör man för att dämpa hundens lust att ta livet av sig på balanshindrena?
* Hur gör man om hunden gör tandpetare av träapporten och kastar tungapporter på förarens tår?

Någon som vet en bra bok eller någon som kan tänka sig att skriva en???

17 oktober 2008

Vikt-quiz

Sambon var idag snäll och tog Jackie och Dezzi till veterinären för P-spruta.
Samtidigt passade han på att väga dem och Pondus.
Så vad tror du vovvarna vägde?
Jag gissade på Jackie 28kg, Dezzi 35kg och Pondus 45kg

Och de rätta svaren är....
Jackie 30kg - hmm kändes som hon gått ner i vikt kroppsmässigt men hade ökat 1,5 kg på 6månader.... Inte bra

Dezzi 37 kg - ååå vad sur jag blir på dem! jag har ju sagt till pappa och brorsan att de ska banta henne. Fast konstigt nog känns hon smalare i kroppen.

Pondus 48kg Herregud!!! Jag trodde han gått ner i vikt, han har känts så smal och jag tycker att han är dåligt musklad med...
Men så fel man kan ha nu väger han mer än någonsin. Inte konstigt att han var svårhållen i spåret sist...

16 oktober 2008

Sagan om promenaden

Ska berätta en liten historia om hur det kan vara på promenad med hundar. Detta är inte på något sätt en personlig historia. (Verkligen inte)
Låt nu kalla de tre hundarna J, P & D & ägaren för matte

Promenaden idag var bra i ungefär 40minuter...
Sen stötte de på på lukt från antingen
*Älg
*Rådjur
*Vildsvin
Tror inte på rådjur för P brukar inte morra åt dem. (Jag hoppas på älglukt för jag är det vildsvin kommer det inte bli annat än kopplade "city"promenader)

Hade det bara varit för P så är lukter inte så farligt men nu så är både J och D med. Och vilket pusslande det var för att få ihop hundarna...

J och P kom men D...
- Jag blev lite döv här ett tag och växer nu fast i marken, försökte hon bortförklara sig .
F*n tänker matten och försöker lägga de andra ner.
- Ja ligger, säger J
- Jag är lite stel, kommer P med
-Lägg dig ner! småstressad matte
- Jag ligger! säger J och vrider på sig
Det tar tid för gamla schnauzrar att vika ihop benen, och än en gång säger den stressade matten; - Lägg!
- Du e ju totalt knäpp, jag LIGGER ju!!! säger J och går demonstrativt iväg
- Inte du, kvittrar matten
- Nu är jag nere, kommer från en slö P som är på väg upp efter det roliga ljudet från matten
- Stanna hur ni än är!

Matten går fram och monterar loss D från marken.
- Åååå vad du e elak tycks hon tänka och drar in ett djupt andetag av den goda doften.
- Nu går vi här! försöker matten vara övertalande och säga.
Långsint som J är så surar hon iväg. Matte kvittrar tillbaka henne och ser samtidigt att D vindar in nåt igen.
- D kom hit! (ingen reaktion...) MEN kom hit då!
- Va är det mig du pratar med? Ja ja jag ska bara
- Hel****
Ser då J sura iväg mumlande nått om att "livet är inte värt att leva ihop med den dumma matten"
- Kvittrar tillbaka henne och kommer på att vi nog hade med en svart hund på promenaden också.... Men vart är den tro....
- P vart är du?
- Jag är inne i dungen och letar lekkompisar...
- Men sluta lek nu Pondus, Dezzi plugga igen nosen och Jackie var glad!
Annars blir det koppel hela vägen hem!

Här avrundar vi historien men kan upplysa er om att hotet fungerade och en måttligt road matte kom hem med två skit glada och en halv glad hund.

15 oktober 2008

Nu...

Känns det bättre och efter en timmes promenad utan rådjur och med lydnadsträning.
Så fick jag den dumma idén att plockat fram den fyrhjulsdrivna-spårschnauzern. Höll på att åka på mage efter honom men han var såå duktig att det inte är värt att klaga på. Han hittade båda apporterna och snurrade max 1,5meter utan för vinkel.

Lydnaden gick bra, fast nu börjar han nästa trycka eller heter det ploga?
Vilket som... jag lyckades trampa honom på tassen i alla fall... Stå:endet ser fint ut och han fryser nästan till i skuttet.
Tänk att en kong kan göra träningen så mycket lättare för mig och livet så mycket roligare för schnauzern.

Han bara älskar att springa och tugga på den, han har även blivigt duktigare på att komma in med den. Både för att bli klappad, för att kampa och byta mot godis.

Fast numera undviker jag våldslekar med schnauzern då han på något sett har dragit på sig ett stort ögonfel eller helt tappat bort sitt ögonmått... Det gör lite ont, och efter att ha läst vad Liam lyckades göra med Anna-Carins hand så är det nog bäst att hålla händer, armar och fingrar i styr.
Annars så fungerar det bra att hålla i skägget och kampa. Då kanske skägget blir lite längre också? :-)


Och lite kuriosa angående skägg.
Killar/män som tänker mycket på sex får en snabbare skäggväxt...
(Måste genast fixa lite bilder till Pondus och se om det blir någon skillnad....)

Vad gör jag för fel?

Jag blir snart gråhårig över allt grubblande som den hunden ger mig!
Nu har följande problem ploppat upp...

Under de senaste två veckorna har jag vaknat när sambon kommit hem och försökt gå och lägga sig. Inte av att sambon är klumpig (han kan ibland!) utan av att Pondus morrat åt honom.
Efter tjat så har han fått ner honom, men ju längre veckorna gått desto svårare har det varit att få ner honom och nu måste jag säga till honom att lämna sängen.

Så igår efter jag duschat och ska sätta mig jämte Pondus i sängen så morrar han åt mig också!
Vänder ryggen åt honom men sitter kvar och han slutar. Sen lägger han huvudet i mitt knä (utan att jag bett honom) och så kommer det morr igen...
Satt kvar tills han var tyst och krålade sedan över till min sida på sängen.
Väl nere under täcket så var jag tvungen att se vad jag kunde göra med honom.
Så jag började putta med fötterna på hans magen, benen, huvudet och "görade" in mina ben under honom. - Inte ett ljud ifrån honom.
Lurade sedan ut honom i hallen och ställde kompostgaller i dörren för att sambon skulle slippa bråka med honom.

Så vad är det nu som gått snett? Har han ont eller bara knäpp trots allt...?
Vad gör jag för fel? Vad är det jag missat i uppfostran?
Ska det vara så j**la svårt att ha hund? Nej, förlåt riesen...

13 oktober 2008

Klagomur och Hundträning

Just nu har jag ständig ångest över att jag inte hinner med varken hundar, sambo eller livet överhuvudtaget och det var över en vecka sedan dammsugaren fick sin motion.

Hur ska detta gå och hösten har knappt börjat?
Svart när man vaknar, halvdassigt när man slutar jobbet. Ett helvete till jobb med arbetskamrater som man är osynlig inför...
Har fått råd från olika hålla att börja plugg. Visst svarar jag men till vad?
De kan ingen svara på... Någon som vet vad Jessika vill jobba med om hon blir vuxen?


Ja, ja nog om detta. Har fått tränat lydnand och budföring med Pondus iallafall.
Lydnaden går bra, gillar hans fotgående sedan kongen införskaffades. Han gör ALLT för den! Försöker träna in ställande under gång, promenad och inkallning. Fungerar bra trots viss fördröjning ut till armen som ska försöka kasta kongen till Pondus (och undvika de största lerpölarna)

Pondus har även börjat utveckla en alldeles egen teknik för att ta sig fram så fort som möjligt vid lydnadsinkallningen. Höll på att vika mig dubbel av skratt när han skulle visa sin ny inövade teknik, men snäll och förstående som man är fick jag försöka hålla minen.
Detta går helt enkelt ut på att efter man ropat tar han satts och studsar jämfota fram för att sedan sätta sig fot. Tror han kallar det för rådjurs-schnauzerns skuttteknink.
Han har nog träffat lite för mycket rådjur den sista tiden....

Hundmötes träning har det ofrivilligt blivigt då vi mötte mötte det lilla äcklet, chihuahuan James. Pondus har munkorgen på. Allt börjar med att James blir galen när han ser oss. Pondus spänner sig men tappar intresset när han ser att matte har kongen med.
Så jag går och håller den, leker och myser med den och tycker det är jätte intressant. Pondus är jätte intresserad och tappar intresset för James.
Förren just när vi ska passera varandra, då JAG snabbt släpper blicken på Pondus och tittar på de mötande.
Så vad händer? Jo, Pondus gör ett utfall... Men jag lyckas locka med honom utan problem och vi springer iväg. Av med munkorgen och leker med kongen.

Så vad lärde jag mig av detta? Jo, matte ska INTE titta på mötande hund!
Sen var det kanske inte helt rätt att göra så här, men det kändes bra då vi inte hade möjlighet att öka avståndet till James och husse.

Ska försöka ta mig ner till klubben i morgon och ragga upp någon snäll hund att träna hundmöten på. Sen är det kanske är dax att plocka ner bevakningsträningen från hyllan också? Men först så måste jag nog försöka lägga in en extra lördag varje vecka.

11 oktober 2008

Foton

Efter en skön promenad i skogen kommer vi hem och Pondus går och lägger sig, själv skulle jag diskat men kunde inte låta bli att släppa det för att smygfota Michelins uppvakting av Pondus.





10 oktober 2008

Veckouppdatering

Har varit dåligt med uppdatering under veckan. Kan vara för att det har varit en väldigt trött vecka och vi inte gjort så mycket.
Vi har promenerat, jagat hare och fåglar. (Hundj**el) och kört uppletande. Är nog dax att köpa tjänstetäcke snart. Tror jag ska skriva PUCKO på det! Nej skojade bara, det blir nog Pondus i så fall. (Du kan andas ut, Helen)

Sen har Pondus kommit på en ny grej på promenaderna. Han har utvecklats till en avancerad jakthund. Fåglar får han jaga men nu har han kommit på att rådjuren brukar stå på ett ställe och nu går han och spanar efter dem tills vi kommer dit.

Haren var nu i efterhand en lustig historia. Vi hade precis avslutat ett (mycket fint) fotgående med klapp och godis. Sen så säger jag varsågod och han ska precis gå iväg. Då studsar haren upp en meter framför näsan på oss.
- Neee... börjar jag och då är redan Pondus och haren iväg.
Suck... Så jag fortsatte min promenad själv och lyssnar någon minut på frustrations skall/gnäll från jaktschnauzern. Ibland är det tur att han saknar uthållighet för han kom tillbaka inom om två minuter. Ska sluta promenera på åkrarna för varje dag ser vi nått "vilddjur" som ska utmana jakt/racer-schnauzern...

Jag har även kommit fram till att jag är en "kycklingmamma" det vill säga lite över beskyddande med hundarna. Främst Pondus som är högt och lågt typ överallt på promenaderna...
Till exempel så efter lite regnande är nu Nossan väldigt översvämmad. Detta försökte jag tala om för Pondus som skulle ner och dricka vatten. Han tar ett kliv ut, där han brukar leka... Och resultatet blir ett enda stort *plums*...
Suck, det blev inte ens ett försöka att plocka gråa hårstrån den dagen.
Nästa dag samma procedur lugnt det är mycket va.....
*PLUMS*

Denna Pucko han är för rolig - han flyger upp ur vattnet och fullfart ut på den upplöjda åkern. Vilket resulterade i en mycket mysig lerinpackning och att schnauzern fick ligga i hallen en stund efter hemkomsten...

5 oktober 2008

Frisering & Porrpung

Än en gång har det slagits på stort för att förbättra vår relation.
Så efter att jag pratat med Helen så tog jag mod till mig och idag har jag klippt honom... Så nu ser han värre ut än vanligt :-)
Nej, skämt åsido så är jag faktiskt ganska nöjd om man borser från lite kala fläckar och att päls som skulle sparats -råkat försvinna. Pälsen blev väldigt kort på bringan och en väldigt rakad pung blev det också... Det är tur att utställningskarriären är långt borta.

Det negativa med friseringen är nu bara att hans gråa stickelhår syns så tydligt. Men då får vi väl gosa med pincett på kvällarna framöver, det är ju även lite tofsar här och var som ska plockas bort.

Visar lite bilder från klippningnen (mycket dåliga men orkade inte ta om dem)
Före - en långhårig drufs


Usch, vad det är tråkigt


Mycket päls blir det


Efter - nu ser man nästan att det är en riesen

Denna bilden bjuder jag på - så att ingen ska känna sig sämre än Puckos matte :)
Så jag hoppas att detta går att rädda!!!

3 oktober 2008

Relationsproblem

För att förbättra våran relation. (Pondus och min för att förtydliga)
Så minskar jag nu på kraven och ignorerar ännu mera fel som uppkommer. Det börjar snart likna friuppfostran detta...

Jaja, han lyssnar dock väldigt bra sen kongen kom in i vårt liv. Jag lyckades till och med få stopp på honom när rådjuren retade honom (!!!)
Vi har också letat sork, kört uppletande både inne och ute, lekt med kongen och tränat lydnad.

Igår slog jag på stort för att förbättra relationen.
Jag talade om för P att nu ska vi ha trevligt och tog fram blodpuddingen ur kylen. Skit kul, verkade Pondus tänka och studsade omkring i köket. Men han blev lite ifrågasättande när vi gick upp för trappan. Men vad gör man inte för blodpudding?
Väl upp blev han väldigt skeptisk. Sa du inte att vi skulle ha trevligt ihop? Då ska du väl inte tvinga in mig i den hemskaste av hemska saker som duschen??? verkade han tänka.

Men efter att man fått blodpudding i duschen så var det inte så dumt ställe ändå. Visst det är aldrig roligt att schamponera skägg och ögonbryn, men som sagt vad gör man inte för blodpudding och när man får chansen att skvätta ner matte, så att hon spottar schampo och svarta hårstrån efteråt...

1 oktober 2008

Inköpen

Ett kort inlägg om inköpen.
Hittade en munkorg men inget koppel jag gillade. Munkorgen var ungefär den samma för resultatet blev en pudel-schnauzer. :)

Så istället för koppel blev det en kong.
Väldigt lyckat köp för Pondus hörsel och arbetsvilja ökade med 100procent!!!